BENVINGUTS I BENVINGUDES AL BLOC DE L'SLM

Aquest és el nou espai virtual que podem emprar per compartir experiències i conèixer millor tot allò que estem fent.

El dia a dia no ens permet estar al cas de totes les activitats que fan la resta de companys, per tant amb aquest nou marc volem obrir un nou canal de comunicació i debat.

dijous, 4 de març del 2010

Taller Evaluació Lleida


Divendres passat, 26 de febrer, dos representants de la Unitat d’Avaluació i Certificació de la UAB, Laura Riera i Mick Sumbling, van fer una presentació taller al Servei Lingüístic de la Universitat de Lleida. En la xerrada, que es va centrar en el tema de les proves de col·locació o de detecció de nivell, van participar-hi 17 professors de la Universitat de Lleida, de la Universitat Rovira i Virgili i de la Universitat de Girona.
La xerrada, que portava per títol "Placement Testing - un art o una ciència?", estava estructurada en tres parts. La primera part tenia com a objectiu contextualitzar la sessió, i per això es van tractar les proves més adients en l’ensenyament d’idiomes en funció de seu propòsit i de l’enfocament temporal. També es va discutir el paper de les diferents parts implicades en una prova (stakeholders), de les seves repercussions en el cas d’una prova ‘high stakes’ i del concepte "bateria de proves".
A la segona part de la sessió vam analitzar les proves de nivell de català, anglès i espanyol de la UdL. Es van detectar diferències de format, de continguts i de duració, per la qual cosa es va discutir la idoneïtat d’homogeneïtzar les proves. Després de l’anàlisi es van donar recomanacions generals per millorar les diverses proves. Finalment, es va explicar com el SdL organitza les seves proves de col·locació d’anglès fent ús del SIMTEST, un mostra escrita i una entrevista oral.

La presentació, en format Prezi, ‘Placement Testing - un art o una ciència?’ (UdL, 2010) es pot veure aqui:




Mar Anton

1 comentari:

  1. Us deixo aquí alguns enllaços a documents que trobo interessant en la direcció que ens va aportar la Mar, que tenen a veure amb el MECR, avaluació i disseny de proves:
    Consell d’Europa (2009) Relating Language Examinations to the Common European Framework of Reference for Languages: Learning, Teaching, Assessment (CEFR) A manual
    http://www.coe.int/T/DG4/Portfolio/documents/Manual%20Revision%20-%20proofread%20-%20FINAL.pdf
    North, B., Jones, N. (2009) Relating Language Examinations to the Common European Framework of Reference for Languages: Learning, Teaching, Assessment (CEFR) Further Material on Maintaining Standards across Languages, Contexts and Administrations by exploiting Teacher Judgment and IRT Scaling
    http://www.coe.int/t/dg4/linguistic/Manual%20-%20Extra%20Material%20-%20proofread%20-%20FINAL.pdf altres que podrien ser d’interès: http://www.mister-wong.es/tags/mecr+testing/

    ResponElimina