BENVINGUTS I BENVINGUDES AL BLOC DE L'SLM

Aquest és el nou espai virtual que podem emprar per compartir experiències i conèixer millor tot allò que estem fent.

El dia a dia no ens permet estar al cas de totes les activitats que fan la resta de companys, per tant amb aquest nou marc volem obrir un nou canal de comunicació i debat.

dimarts, 19 de gener del 2010

Horizon Report 2010

Cada any el consorci de les noves tecnologies (NMC) publica un informe en el qual s’identifiquen i descriuen les tecnologies emergent que podrien tenir un impacte considerable en l’ensenyament, l’aprenentatge i la recerca en l’educació superior. Distingeixen entre tecnologies que possiblement es faran servir en un període de 12 mesos, de dos a tres anys vista i de quatre a cinc anys vista.

L’informe de 2010 destaca que en el futur immediat es faran servir aplicacions i tecnologies per a dispositius mòbils (telèfon mòbil, PDA, notebooks) i continguts oberts, en el futur pròxim llibres electrònics i realitat augmentada i en un futur no gaire llunyà la computació basada en gestos (com pantalles tàctils o alguns jocs de la Wii Nintendo) i l’anàlisi visual de dades (WORDLE en seria un exemple senzill).

El que trobo més interessant són les possibles implicacions que aquestes tecnologies com la computació basada en gestos poden tenir per l’accessibilitat per a persones que potser habitualment queden exclosa de l’ús de les tecnologies com p.e. la gent gran, persones sordes o discapacitades.

Un exemple senzill de la realitat augmentada seria quan, fent una visita a una ciutat que no es conegui, hi ha la possibilitat de rebre informació sobre els monuments, edificis i la història de la ciutat.

Aquests dies s’ha publicat el nou número d’”Engega”, on he trobat un article interessant que té a veure amb una de les tendències primeres, la tecnologia mòbil i la realitat augmentada: “el Grup de Recerca sobre Tecnologies de la Informació i la Comunicació en Educació (GreTICE) i el Servei d’Informació Geogràfica i Teledetecció (SIGTE) han creat han col·laborat per desenvolupar una aplicació pedagògica interactiva que resulti accessible per a dispositius mòbils.”

Pel que fa als continguts oberts, hi ha projectes tant coneguts com el MIT OpenCourseWare. La iniciativa catalana són els Materials Docents en Xarxa (MDX).

Per altres opinions sobre el tema mireu els bolcs de l’Enric Serra o de la Dolors Reig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada