BENVINGUTS I BENVINGUDES AL BLOC DE L'SLM

Aquest és el nou espai virtual que podem emprar per compartir experiències i conèixer millor tot allò que estem fent.

El dia a dia no ens permet estar al cas de totes les activitats que fan la resta de companys, per tant amb aquest nou marc volem obrir un nou canal de comunicació i debat.

dijous, 28 d’abril del 2011

I CONGRESO INTERNACIONAL DE TURISMO Y LENGUAS EXTRANJERAS

I CONGRESO INTERNACIONAL DE TURISMO Y LENGUAS EXTRANJERAS


I Congreso Internacional  de Turismo y Lenguas Extranjeras
Universitat de les Illes Balears
Palma de Mallorca, 14-15 d’abril 2011


Vaig assistir al congrés el dijous i divendres abans dels vacances de Setmana Santa, i realment va valer la pena! Vaig conèixer gent que treballen d’una manera molt similar a com ho fem nosaltres aquí a la Facultat de Turisme i he pogut intercanviar impressions amb el co-autor dels llibres de text que fem servir en els cursos d’Anglès per a Turisme dels nivells B2.1 i B2.2.

Hi havia quatre sessions a la vegada, en Anglès, Francès, Alemany i Castellà/Català. Vaig assistir a les d’Anglès. La majoria de sessions eren presentades per acadèmics que parlaven de la seva recerca, però, no obstant les sessions que tractaven de projectes o experiències docents van ser molt útils i inspiradores.

Vaig conèixer un grup de professores que ensenyen Anglès per a Turisme a la Universitat de València que van presentar dues experiències docents interessantíssimes. La primera consisteix en un curs multidisciplinari que han fet en els àmbits de Dret, Introducció al Turisme i Anglès per a Turisme a la Facultat de Turisme. Fent servir la pel·lícula “The Terminal” com a base, van treballar sobre les tres àrees, analitzant per exemple les competències sòcio-culturals, el vocabulari específic de aeroports, i els tipus de turisme.

La segona experiència interessant va ser sobre el tema: “Digital storytelling in English for tourism: a new way of bridging the gap between university and the professional world”. Aquí els alumnes en grups de 4 elaboren un relat digital de 3 minuts sobre un tema – per exemple el marketing d’un hotel o d’unes vacances. Treballen fora de classe amb eines de la web i cobreixen part de les competències de llengua anglesa i TIC. Deien que els estudiants van estar molt motivats en part perquè van muntar un concurs a la Facultat on van ensenyar els tres millors relats. També va tenir l’avantatge de demostrar als altres acadèmics el que poden aconseguir els seus estudiants. He pensat que no estaria malament organitzar una cosa similar aquí. També m’agradaria incorporar digital storytelling en el curs de English for Tourism through Film and Literature. Em van enviar els instruccions pels estudiants i intentaré mirar com es fa exactament. Si a algú li interessa els ho puc explicar!

Altres sessions eren molt interessants però no tant aplicades a la practica docent.

Informalment vam discutir sobre l’experiència a diferents universitats de acadèmics no-natius donant classes en anglès. Van comentar que era sovint un fracàs degut al nivell massa baix del docent, que de vegades era inferior al de l’alumne. Comentaven que alguns docents estaven massa preocupats per la llengua per poder comunicar bé la matèria. Aconsellaven demanar un nivell C1 o experiència provada d’ensenyar en anglès en un altra universitat.

El millor de la conferència per a mi va ser poder parlar amb Robin Walker, autor dels llibres de text que fem servir, i poder explicar-li com fem servir els seus llibres i ensenyar-li uns portafolis que han fet uns alumnes del semestre passat.

Amb el grup de la Universitat de València vam parlar de l’interès mutu d’organitzar una trobada per intercanviar experiències docents. La Dra Elvira Montañes vindrà aquí en Juny per l’Univest i en parlarem.

Assistir a aquest congrés ha estat per a mi una experiència molt enriquidora i seria fantàstic tenir oportunitat d’anar a altres congressos!


Philippa Stanford

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada